Volledig scherm
Romee Pol op archiefbeeld tijdens de European Games in juni. © REUTERS

Romee Pol grijpt ook naast plek in synchroonfinale bij WK

Trampolinespringster Romee Pol van Sparta Ermelo is er bij de WK trampolinespringen niet in geslaagd de synchroonfinale te behalen.

Samen met synchroonpartner Niamh Slattery van Triffis Alkmaar eindigde Pol uiteindelijk op de 23ste plek in het klassement (49.210). De beste acht teams plaatsten zich voor de finale.

Het Nederlandse duo opende hun wedstrijd met een redelijke verplichte oefening (40.770) punten, maar ging al snel in de fout bij de keuze-oefening (8.440). ,,Met de verplichte oefening kunnen we nog redelijk blij zijn, maar keuze was gewoon echt kut”, zei Pol achteraf.

Quote

Ik denk dat ik zeker een stap heb gemaakt met hoe ik met stress en spanning om moet gaan, maar er valt nog heel veel te leren

Romee Pol

Voor Pol, die in Tokio haar tweede WK sprong, zit het toernooi er nu op. Individueel eindigde ze gisteren op de 74ste plek. ,,Ik denk dat ik zeker een stap heb gemaakt met hoe ik met stress en spanning om moet gaan, maar er valt nog heel veel te leren. Over hoe je stabiel moet blijven of hoe je zo’n wedstrijd in moet gaat bijvoorbeeld.”

Vooral op mentaal vlak hoopt Pol de komende periode dan ook stappen te zetten. ,,Ik heb best een stabiel jaar gehad, maar als het er écht uit moet komen dan lukt het nog niet altijd. Dat is balen, vooral omdat je ook doelen hebt gesteld die je wilt halen.”

In Tokio zag de Ermelose haar Olympische droom in duigen vallen en zag ze ook de WK-synchroonfinale aan zich voorbijgaan. ,,Toch heb ik dit WK ook weer veel geleerd. Dingen waar ik mee verder kan. Die dingen neem ik allemaal mee naar de EK van volgend jaar. Daar wil ik zowel mentaal als fysiek helemaal top zijn. Ik wil daar laten zien waartoe we als Nederland in staat zijn.”