Romee Pol mag voor de tweede keer meedoen aan het WK trampolinespringen.
Volledig scherm
Romee Pol mag voor de tweede keer meedoen aan het WK trampolinespringen. © Reuters/Vasily Fedosenko

Romee Pol zeker van deelname aan WK trampolinespringen

TRAMPOLINESPRINGENTrampolinespringster Romee Pol van GV Sparta Ermelo heeft zich geplaatst voor de WK trampolinespringen in Tokio.

Pol voldeed tijdens de reeks van kwalificatiewedstrijden aan de vastgestelde puntenlimiet en sleepte zodoende haar WK-ticket in de wacht.

De Puttense springster doet voor de tweede keer in haar loopbaan mee aan de wereldtitelstrijd. Vorig jaar eindigde haar WK-debuut in Rusland teleurstellend met een 53ste plaats in het individuele klassement.

In aanloop naar de WK van dit jaar behaalde Pol eind juni twee keer een vijfde plek bij de European Games in Minsk (individueel en synchroon).

De wereldkampioenschappen vinden van 28 november tot en met 1 december plaats in het Japanse Tokio. De wereldtitelstrijd geldt tevens als olympisch kwalificatiemoment. Naast Pol zullen ook Niamh Slattery (Triffis Alkmaar), Romana Schuring (TVIJ IJmuiden) en Jackie Lionahr (Flik-Flak Den Bosch) deelnemen aan de WK.

Eline Westhuis (Sparta Ermelo) en Ralph van Tilborg (KDO Apeldoorn) plaatsten zich voor de World Age Group Competition (WAGC), de juniorenversie van de WK. Westhuis springt in de klasse 13-14 jaar, Van Tilborg in de klasse 15-16 jaar. De World Age Group Competition vindt van 5 tot 8 december plaats in Tokio.