Rainbow Truck Team met Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos en Klaas Kwakkel in actie tijdens de eerste etappe van Dakar 2020.
Volledig scherm
Rainbow Truck Team met Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos en Klaas Kwakkel in actie tijdens de eerste etappe van Dakar 2020. © ANP

Rotsblok maakt al na drie dagen einde aan Dakar-avontuur Riezebos

Voor Jasper Riezebos uit IJsselmuiden zit de Dakar Rally van 2020 erop. Riezebos, navigator op de truck van coureur Gerrit Zuurmond, wist met zijn Rainbowtruckteam de derde etappe van de loodzware rally nog wel te finishen, maar het kwaad was toen al geschied.

In de nabijheid van de Saoedische stad Neom kwam de truck van Zuurmond in de slotfase van de etappe in aanraking met een enorm rotsblok. De 9 resterende kilometers naar de finish werden ternauwernood nog uitgereden, maar daar aangekomen bleek de schade te groot om woensdag van start te kunnen gaan.

,,In de binnenbocht vlogen we over een heel groot hunebed”, zei Riezebos voor de camera van RTLGP. ,,We hebben er nog even bij staan kijken, maar dat ding was geen centimeter opgeschoven. We kunnen gewoon echt niet verder. Alles is afgescheurd en geknapt. Het is einde Dakar 2020.”

De Dakar Rally gaat woensdag verder met etappe 4. De zwaarste rally ter wereld wordt dit jaar voor de eerste keer in Saoedi-Arabië verreden. Voor Riezebos was dit zijn zesde deelname. Eerder deed de inwoner van IJsselmuiden al drie keer mee op de motor. De afgelopen drie edities kwam hij in actie als navigator op de truck van Gerrit Zuurmond. Alleen bij zijn eerste twee deelnames haalde Riezebos de finish.