Volledig scherm
Ryan Nijboer kon een goed dubbeltoernooi in Amersfoort niet bekronen met toernooiwinst. © Patrick Dolkens

Ryan Nijboer verrast, maar verliest finale dubbelspel

TENNISRyan Nijboer heeft zondag de finale van de herendubbel bij het Challenger-toernooi van Amersfoort met een nederlaag afgesloten. De Drontense tennisser moest samen met Jesper de Jong zijn meerdere erkennen in Harri Heliovaara en Emil Ruusuvuori uit Finland: 6-3 en 6-4.

Nijboer en De Jong speelden tijdens de Dutch Open een aantal sterke wedstrijden. In de achtste finale rekende het duo af met Escobar en Verbeek (6-7, 3-6), een tweetal dat als eerste was geplaatst. In de kwartfinale waren de twee te sterk voor Ignatik en Rola (6-0, 6-4), waarna in de halve finale Prashanth en Vardhan (India) met 7-6 en 6-4 werden verslagen. Het winnen van het toernooi bleek echter een brug te ver. De finalisten incasseerden 1550 euro en 48 punten voor de wereldranglijst.

In het enkelspel werd Nijboer wel in de eerste ronde uitgeschakeld. De Drontenaar erkende maandag met 4-6 en 2-6 zijn meerdere in de Duitser Sebastian Fanselow.

  1. Zwaar trainingskamp geeft Carlijn Achtereekte uit Lettele een goed gevoel richting NK allround
    PREMIUM

    Zwaar trainings­kamp geeft Carlijn Achtereek­te uit Lettele een goed gevoel richting NK allround

    Acht van de negen dagen tijdens het trainingskamp in Collalbo scheen de zon. De prachtige omstandigheden in Italië konden Carlijn Achtereekte wel bekoren, maar de zware trainingen misschien nog wel meer. ,,Zware blokken en lang trainen vind ik heerlijk, dan heb je minder tijd om na te denken.” Dit weekend hoopt ze tijdens het NK een ticket te bemachtigen voor het WK allround in Hamar.