Volledig scherm
© Marco Jansen

Salam en Koets winnaars Strokel NRT

HARDERWIJK - Anwar Salam en Celine Koets hebben het enkelspel op het Nationaal Ranglijsttoernooi van TV Strokel gewonnen.

Celine Koets won in twee sets van de als eerste geplaatste Annick Melgers, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten. De 18-jarige Koets uit het Drentse Gasselte was vaster in haar spel en won de eerste set met 6-3. De tweede set nam ze een 4-1 voorsprong en won uiteindelijk met 6-2.

De partij tussen Anwar Salam uit Almere en Mattheo Knoop uit Meppel werd in drie sets beslist. Knoop kwam 2-0 voor, maar verloor de eerste set met 6-3. De tweede set was spannend en ging tot 4-4 gelijkop, waarbij beide spelers hun service hielden. Naarmate de spanning toenam werden beide spelers twee keer gebroken en moest een tie-break de beslissing brengen. Daarin nam Knoop een 3-0 voorsprong, maar maakte Salam vijf punten op rij. Toen Salam de winst voor het grijpen had, was het Knoop die een derde set uit het vuur sleepte (5-7).

In die derde set had Salam het initiatief. Knoop wisselde teveel in niveau en werd bij 3-2 achter gebroken. Salam hield daarna zijn service en sloeg bij zijn eerste van twee matchpoints toe: 6-2.

Finale HE*

Mattheo Knoop (1) – Anwar Salam (6) 3-6, 7-6 (7-5), 2-6.

Finale DE*

Annick Melgers (1) - Celine Koets 3-6, 2-6

Volledig scherm
© Marco Jansen
Volledig scherm
© Marco Jansen