Volledig scherm
Marwa Hakimi is pas 15, maar debuteerde dit seizoen al in de eredivisie. Ze won ook nog een enkelpartij voor TC Salland. © FOTO HISSINK

Salland degradeert na twee seizoenen uit de eredivisie

TENNISTC Salland had theoretisch nog kans om zich op de laatste speeldag te handhaven in de eredivisie. Maar de tennissers kwamen er donderdag bij het Amersfoortse ALTA totaal niet aan te pas (8-0). Door die bikkelharde nederlaag degradeerde de ploeg uit Bathmen, na twee seizoenen op het hoogste niveau actief te zijn geweest.

Na de nederlaag tegen het Nijmeegse Rapiditas in de eerste wedstrijd, bijna twee weken geleden, was het al duidelijk dat handhaving een loodzware opgave zou worden. Qua spelersmateriaal stond de ploeg bij voorbaat al stijf onderaan, zei Huib Troost. De coach wilde talenten van zijn Bathmense tennisschool ook dit jaar een kans geven en geen spelers van buitenaf aantrekken.

Voet bij stuk

Zelfs toen de Spaanse Laura Pous-Tio naar Rapiditas ging, hield Troost voet bij stuk. Hij gaf het 15-jarige talent Marwa Hakimi een kans. Salland won met Hakimi, die zelf heel knap een overwinning in het enkelspel boekte, maar één van de zeven wedstrijden en werd tegen de topploegen gekleineerd.

,,Thiemo de Bakker debuteerde toen hij 14 was, hij is toch vrij aardig terechtgekomen,” zei Troost. ,,We hopen dat de spelers deze ervaring meenemen, de individuele ontwikkeling is belangrijker dan seizoen na seizoen in de eredivisie spelen. Nu moeten we volgend seizoen maar uit de hoofdklasse terugknokken. Dat we tot op het laatste moment kans hadden om erin te blijven, stemt ons nog best tevreden. Ondanks de teleurstelling van de degradatie.”