Volledig scherm
Nick de Bondt en Cendrino Misidjan vieren een doelpunt. Pro Shots / Toin Damen

SC Genemuiden hoopt op komst Nick de Bondt

GENEMUIDEN - De kans is aannemelijk dat Nick de Bondt (22) komend seizoen deel uitmaakt van de hoofdmacht van SC Genemuiden. Binnenkort komt de aanvaller van De Treffers een kijkje nemen bij een wedstrijd.

De eerste gesprekken zijn al gevoerd, eind december. De Bondt, die een verleden heeft als profvoetballer bij onder meer Jong Ajax en Go Ahead Eagles, kan een serieuze kwaliteitsinjectie worden voor de hoofdklasser. ,,Hij is een jongen die opvalt bij een tweededivisionist, dat zegt wel wat", vertelt Harco Kolk, voorzitter van de technische commissie van SC Genemuiden. ,,Hij neemt de belangstelling zo serieus, dat hij niet alleen op gesprek wil komen, maar ook een wedstrijd komt kijken. Dat maakt het concreet."

Verlenging
De club is druk bezig om de selectie van volgend seizoen op sterkte te krijgen. De contracten van diverse sterkhouders, evenals die van trainers Jan van Raalte en Marc Hegeman, zijn inmiddels verlengd. ,,We praten ook met andere spelers die voor Genemuiden interessant kunnen zijn", zegt Kolk. Het beleid van de zaterdaghoofdklasser is dat niet meer dan dertig procent van de selectie uit jongens van buitenaf mag bestaan. ,,Maar dat wil niet zeggen dat we ons niet aan het oriënteren zijn."