Volledig scherm
Gerco Schröder. © Robin Utrecht

Schröder blikvanger bomvolle Grote Prijs Indoor Luttenberg

Tweevoudig winnaar van olympisch zilver Gerco Schröder prijkt op de voorlopige startlijst voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Luttenberg. Opvallend is dat de startlijst voor het hoofdnummer van zaterdagavond (aanvang 19.15 uur) vooralsnog uit bijna zeventig combinaties bestaat.

De traditionele wedstrijd maakt voor het eerst deel uit van de nieuw opgezette Winter Classics. Deze reeks bestaat uit vier wedstrijden. Luttenberg is de derde wedstrijd in de serie.

,,We moeten in Oost-Nederland aan de bak wat betreft landelijke wedstrijden, want we hebben niet veel aanbod. Daarom hebben we deze serie georganiseerd”, verklaart de Nieuwleusense mede-organisator en stalhouder Marcel de Boer. 

Stapje  hoger

In voorgaande edities zegden nogal wat ruiters af voor het hoofdnummer, omdat ze het na een hele week Luttenberg wel genoeg vonden. Dit jaar liggen de balken in de GP hoger dan ooit, tot op 1.45 meter. ,,Er is meer prijzengeld te verdienen, we bouwen met materialen zoals op internationale wedstrijden en willen jonge ruiters de kans geven een stapje hogerop te komen.”

Naast Gerco Schröder en zijn broer Ben, komen vooralsnog onder meer tweevoudig Nederlands kampioene Angelique Hoorn en topruiter Hendrik-Jan Schuttert in actie in manege Luttenberg.