Volledig scherm
Peter Schulting wint de Omloop van de Houtse Linies (2018), komend weekeinde kan de renner uit Lemele eindelijk fietsen voor zijn nieuwe ploeg VolkerWessels-Merckx. © Pix4Profs/Joris Knapen

Schulting kan eindelijk debuteren voor nieuwe ploeg

WIELRENNENPeter Schulting maakt komend weekeinde in de Ronde van de Achterhoek zijn rentree in het peloton. Het wordt zijn eerste wedstrijd van het seizoen en dus ook voor VolkerWessels-Merckx.

Een slepende knieblessure, opgelopen in de afgelopen winter, hield Schulting (31) maanden aan de kant. Na zijn indrukwekkende zege in de Tacx Pro Classic eind 2018 – waar hij beroepsrenners versloeg als continentale coureur, werd er gespeculeerd over een overstap naar de profs, maar Schulting koos voor een clubploeg met het oog op zijn maatschappelijke toekomst.

Zijn eerste mikpunt - de Ronde van Overijssel begin mei- was niet haalbaar. Maar nu keert hij toch terug op de fiets. ,,Ik had niet meer gedacht dat ik dit jaar nog een rugnummer zou opspelden. De laatste twee weken ben ik er bijna non-stop mee bezig geweest. Het wordt een mooie dag waar ik ontzettend veel van ga genieten. We gaan voor een podiumplek met de ploeg en ik hoop dat ik daar een steentje aan kan bijdragen.”