Volledig scherm
Frank Schuttert, op de foto gehuldigd in Madrid, start deze week met jonge paarden tijdens het concours van Wierden. © EPA

Schuttert achtste in hoofdproef Wierden

PAARDENSPORTFrank Schuttert haalde donderdag met zijn pas 9-jarige merrie First Lady G de barrage van de hoofdproef van het internationale toernooi in Wierden. Dankzij een springfout moest de tweevoudig Nederlands kampioen genoegen nemen met een achtste plaats en 625 euro.

Slechts acht combinaties reden het parcours met hindernissen tot 1.45 meter foutloos. Schuttert maakte als derde starter in de barrage al vroeg een fout, waarna de Ommenaar een tandje terug schakelde en rustig het parcours uitreed. De winst en 8000 euro aan prijzengeld ging naar Fukushima uit Japan.

Voor Schuttert is de foutloze ronde een opsteker, nadat hij vorige week met het paard dat hij pas een paar maanden rijdt in de GP van Tubbergen ook al foutloos was, maar een strafpunt kreeg voor tijdsoverschrijding.

Naast zijn relatief nieuwe toppaarden Lyonel D en Queensland heeft Schuttert opvolging nodig na de verkoop van zijn WK-paard Chianti’s Champion. Om jongere paarden op te leiden rijdt de mondiale nummer 84 op het internationale kleinere toernooi in Wierden. ,,Het is even afwachten hoe het zaterdag loopt, maar dit is een paard voor de toekomst.”

De Grand-Prix staat zaterdag op het programma, waarvoor Schuttert dankzij zijn achtste plek geplaatst is.