Volledig scherm
Hendrik-Jan Schuttert was met Balboa een halve seconde verwijderd van de winst in Luttenberg. © Bert Kamp

Schuttert en Gill zien Zoer winnen in Luttenberg

PAARDENSPORTHendrik-Jan Schuttert stond met nog één combinatie te gaan aan de leiding in de Grote Prijs van Jumping Indoor Luttenberg, maar Albert Zoer voorkwam door een razendsnelle barrage met zijn Cancun een zege van de Ommenaar. 

De traditionele wedstrijd maakte dit jaar voor het eerst deel uit van de Winter Classics, een serie van vier landelijke wedstrijden. Zodoende ging Zoer er met de hoofdprijs van 2250 euro vandoor.

Schuttert kwam met zijn Balboa uiteindelijk vier tiende van een seconde tekort op de Drentse winnaar. Ook met zijn andere toppaard Expensive behaalde Schuttert door een foutloze basisronde de barrage, bestaande uit zeventien combinaties. Aan de start van de eerste omloop stonden 64 combinaties. De Engelse stalruiter Alex David Gill van de Nieuwleusense stalhouder Marcel de Boer complementeerde het ereschavot. ,,Je weet dat Zoer ontzettend snel kan zijn, maar ik had hem toch heel graag gewonnen. De top vijf heeft echt volle bak gereden”, aldus Schuttert.

Impuls

Samen met onder meer De Boer initieerde de topruiter Schuttert de landelijke wedstrijd, omdat er op landelijk niveau amper wedstrijden met hindernissen tot de internationale hoogte van 1.45 meter zijn. Volgens De Boer moet er in de regio meer worden georganiseerd om de paardensport een impuls te geven. Wil je nu wedstrijden met hindernissen tot een dergelijke hoogte rijden dan moet je als Nederlander internationale concoursen rijden. Die zijn voor de doorsnee ruiters uiterst kostbaar.

Dat de wedstrijd zeer in trek was bleek wel uit het feit dat topruiters als Rouvener Marc Houtzager, de Wanneperveense Angelique Hoorn en tweevoudig olympisch zilveren medaillewinnaar Gerco Schröder aan de start stonden. ,,Het was een hele mooie Grote Prijs op deze manier. Gezien dit deelnemersveld komen we hier volgend jaar zeer waarschijnlijk terug”, stelt Schuttert.