Volledig scherm
Hendrik-Jan Schuttert kon in Polen meedoen met de beste combinaties, hij werd twaalfde. © Wilbert Bijzitter

Schuttert mist topklassering in Poznan door fout in barrage

PAARDENSPORTHendrik-Jan Schuttert uit Ommen plaatste zich met Expensive dankzij een foutloze ronde voor de barrage in de hoofdproef van het internationale viersterren toernooi in Poznan. Een fout in de barrage kostte de ruiter vrijdagmiddag echter een topklassering. Wel verdiende hij met de twaalfde plaats een slordige 1200 euro.

De combinatie is in vorm, en werd vorige maand al vijfde in de driesterren Grote Prijs van Nörten-Hardenberg. Ook toen liet de combinatie een kans op de overwinning liggen door twee springfouten in de barrage. Het is iets waar de pas 10-jarige Expensive nog aan moet wennen volgens Schuttert. De ruiter was echter ook schuldbewust. ,,In zijn springen wordt hij steeds constanter, dus dat ziet er goed uit. Hij moet nog iets sneller worden in de barrage. Wellicht nam ik iets te veel risico om het parcours af te snijden. Doordat ik als tweede was moest ik risico nemen om een snelle tijd neer te zetten.’’ De winst was voor de Turk Omer Karaevli (Cheston de la Pomme d’Or) na een barrage met zestien deelnemers.

Dankzij de twaalfde plek is de combinatie wel zeker van een start in de Grand Prix van zondag. Ook Sander Geerink (Unfinity) plaatste zich. De ruiter uit Gelselaar werd met één foutsprong in het basisparcours 20ste.