Volledig scherm
Frank Schuttert in Stockholm. © BSR Agency

Schuttert ziet opmars beloond met reserveplek in Oranje-selectie

PAARDENSPORTFrank Schuttert is de opvallendste naam van de vijf combinaties in de Oranje-selectie voor de Nations Cup, komende zondag in het Twentse Geesteren.

De 25-jarige Ommenaar zag begin dit jaar zijn WK-paard Chianti’s Champion verkocht worden door werkgever en oud-wereldkampioen Jos Lansink. Daardoor leek het EK in Rotterdam in augustus en de Spelen in Tokio volgend jaar voorlopig buiten bereik. Schuttert reed zich echter in korte tijd met zijn nieuwe aanwinst Lyonel D door een aantal spectaculaire prestaties opnieuw in Ehrens’ kijker en is daardoor zondag reserve. Dat vaste waarde Marc Houtzager (Rouveen) deel uitmaakt van het Oranje-kwartet is daarentegen vanzelfsprekend.

Door de vierde plek op het NK, de vierde plek bij de Grote Prijs van Eindhoven en de vierde plek bij de Grote Prijs van Stockholm dit weekend is Schuttert in korte tijd uitgegroeid tot een gevaarlijke outsider voor het EK.

Voor Houtzager is de opdracht simpel: hij moet met zijn 12-jarige ruin Sterrehof’s Calimero vormbehoud tonen voor het EK. Dat betekent dat hij zondag minimaal één foutloze ronde moet rijden. Houtzager rijdt samen met Maikel van der Vleuten, Jur Vrieling en Willem Greve de landenwedstrijd.