Volledig scherm
In tweede instantie mag Oxford-roeier Tom Schwantje zich winnaar van de boatrace noemen. © BigBlade

Schwantje wint boatrace met lichte roeiers Oxford

ROEIENDe wraak is daar. Roeier Tom Schwantje heeft zaterdag met de lichte roeiers van Oxford de boatrace gewonnen. De Zwollenaar spoelde daarmee de bittere smaak weg van de nederlaag van een jaar geleden.

De roeier van de Zwolse ZRZV (21) rondde vorig jaar zijn studie in Oxford af, maar besloot na de nederlaag tegen Cambridge toch te kiezen voor een vervolgstudie en een nieuwe start in de befaamde boatrace. Die keuze betaalde zich zaterdag uit met een overwinning tijdens de versie van dit jaar, die voor de lichte roeiers voor het eerst op de Theems werd gevaren.

De 'grote mannen-versie’ van de boatrace volgt op zaterdag 7 april.

  1. Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialisten als je toch wilt sporten in de hitte

    Een panty met ijsblokjes in je nek, drinken, smeren en weer drinken..... Zes tips van specialis­ten als je toch wilt sporten in de hitte

    Het is dik boven de dertig graden, maar je hebt je voorgenomen toch te sporten. Want jouw voorbereiding op die grote wedstrijd mag geen vertraging oplopen, of je bent net begonnen met opbouwen van de conditie en je wilt niet nu al opgeven. Tenminste, zo voelt het. Zomaar wat mogelijke redenen om toch inspanning te gaan leveren in de hitte die deze dagen ons lans teistert. Maar is sporten wel verstandig in deze omstandigheden en als je dan toch besluit die hardloopschoenen aan te doen, wat moet je dan doen om je lichaam te beschermen?