Volledig scherm

Sintnicolaas ontbreekt bij eigen springspektakel in Apeldoorn

APELDOORN - De Apeldoornse topatleet Eelco Sintnicolaas deed zondagmiddag niet mee aan de eerste editie van Pole Vault Meeting Apeldoorn. Hij had het polsstokhoogspring evenement zelf georganiseerd, maar kwam door een lichte blessure aan een ribspier uit voorzorg niet in actie.

In plaats daarvan keek hij toe hoe Apeldoorners Lauri Hulleman, Bas Markies, Adriaan Saman en mede-olympiër Pieter Braun een demonstratie polsstokhoogspringen gaven op het Raadhuisplein. Met sprongen tot over de vier meter vermaakten zij het publiek dat op de omliggende terrassen genoot van een uitsmijter of een carpaccio.

Het evenement was ook bedoeld als een uitzwaaimoment voor Sintnicolaas. Hij doet in augustus mee aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro bij de tienkamp. Eerst gaat het AV'34-lid van 1 tot 10 augustus op trainingskamp naar Portugal. Hij verwacht dat de pijn aan zijn rib daarvoor is verdwenen.

"Het is jammer dat ik vandaag niet mee kan doen, maar het is niet anders", liet Sintnicolaas weten. Met de Pole Vault Meeting wilde hij atletiek bekender maken in Apeldoorn. "Als ik zo rondkijk, is dat zeker gelukt." Hij hoopt dat het evenement in de toekomst jaarlijks georganiseerd kan worden. Er zijn plannen om een volgende keer te verhuizen naar het naastgelegen Marktplein van Apeldoorn.

Volledig scherm
Volledig scherm
e Apeldoornse topatleet Eelco Sintnicolaas deed zondagmiddag niet mee aan de eerste editie van Pole Vault Meeting Apeldoorn. Hij had het polsstokhoogspring evenement zelf georganiseerd, maar kwam door een lichte blessure aan een ribspier uit voorzorg niet in actie. In plaats daarvan keek hij toe hoe Apeldoorners Lauri Hulleman, Bas Markies, Adriaan Saman en mede-olympiër Pieter Braun een demonstratie polsstokhoogspringen gaven op het Raadhuisplein. Met sprongen tot over de vier meter vermaakten zij het publiek dat op de omliggende terrassen genoot van een uitsmijter of een carpaccio.