Volledig scherm
Timo Fransen en Vincent ter Schure. © W Vzoeren

Sleutelbeenbreuk? Ter Schure pakt gewoon goud op WK para-cycling

Vincent ter Schure heeft donderdag met Timo Franssen op het wereldkampioenschap para-cycling op de weg in Emmen goud gewonnen op het onderdeel tijdrit. Mét een gebroken sleutelbeen.

De visueel gehandicapte renner uit Rheeze en zijn piloot bleven het Britse duo Bate-Dugglebey 27 tellen voor. De Polen Polak-Ladosz eindigde als derde op 45 tellen.

Ter Schure was blij dat het eindelijk lukte de regenboogtrui te veroveren. ,,We hebben al heel veel zilveren medailles gewonnen op het WK. Het feit dat het nu een keer raak is - en ook nog in eigen land - is prachtig.”

De twee gingen twee weken geleden onderuit op een training op Papendal. Ondanks een breuk in het sleutelbeen besloot Ter Schure niet voor een operatie te kiezen, maar te starten op het WK in Emmen. Hij haalde er de pijnlijke schouders over op. ,,Vandaag leidde het af van de pijn van de benen tijdens mijn tijdrit, zo heeft het ook nog een voordeel. We moeten afwachten hoe het gaat in de wegwedstrijd op zaterdag. Die is langer en wellicht kan dat problemen opleveren, maar eerst maar eens genieten van deze gouden plak.”