Sparta Nijkerk krijgt lesje effectiviteit van NKC’51

Video - KORFBALDe korfballers van Sparta Nijkerk leden in sporthal Watergoor een zware nederlaag tegen nummer twee NKC’51: 21-34. De ploeg uit Nijverdal toonde zich over grote delen van de wedstrijd bijzonder scherp.

Zo keek de thuisploeg na de flitsende start van NKC al na zes minuten tegen een 1-6 achterstand aan. Sparta wist zich in de eerste tien minuten geen raad met de verdedigende druk van NKC en kwam er aanvallend niet aan te pas. Pas toen NKC was uitgelopen naar 1-9, kwamen de Nijkerkers iets beter in hun spel.

Wouter van de Brom, die speelde voor de afwezige Martijn Kuiper, deed met twee treffers wat terug. NKC liep verder uit naar 4-13, waarna Marjet Jonker, Van den Brom en Marieke vande Kraats de achterstand verkleinden tot 7-14. Dat was het sein voor de bezoekers uit Nijverdal om er weer een schepje bovenop te doen en met 10-19 werd er gerust.

In de tweede helft kwam Sparta goed uit de startblokken. Het werd 13-20 door Joran Visser, Mirjam Top en Daan van Slooten. Maar NKC leek dit nodig te hebben om weer vol gas te geven en liep in vijf minuten uit naar 14-27. De laatste fase van de wedstrijd werd er over en weer gescoord en eindige het duel in 21-34.

Sparta blijft voorlaatste in de eerste klasse D.

1D: Sparta Nijkerk – NKC’51 21-34 (10-19). Scores Sparta: Wouter van de Brom 7 (2), Marieke van de Kraats 6, Daan van Slooten 2, Joran Visser 2, Mirjam Top 2, Anne Mulder, Marjet Jonker.

Volledig scherm
Sparta was in eigen huis kansloos tegen NKC. © Bram van de Biezen