Volledig scherm
Rowie Soldaat werd met Sparta hartelijk begroet in de hoofdklasse met een grote nederlaag tegen Dalto. © Frans Paalman

Sparta stevig ontgroend in de hoofdklasse

KORFBALSparta heeft in zijn eerste hoofdklassewedstrijd niet kunnen verrassen bij korfbalbolwerk Dalto. Na een prachtig eerste kwartier kregen de Zwollenaren een pittige ontgroening te verwerken, 33-16.

,,Als we maar niet door de ondergrens zakken”, hoopte Rowie Soldaat vooraf. Qua spel lukte dat Sparta in het grootste gedeelte van de wedstrijd prima, maar het afronden was overduidelijk nog niet op het niveau dat in deze klasse gevraagd wordt.

De openingsfase kwam Sparta nog schitterend door. Jeroen Hukema zette Sparta zelfs even op een vroege voorsprong (1-2), maar met gedurfd verdedigen bleef Sparta ook daarna keurig in de pas lopen met Dalto. Tot de 10-8 van Soldaat zat Sparta heerlijk in de wedstrijd.

Daarna liep Dalto hard weg. Via 17-9 met rust daalde het niveau. Dalto hoefde niet meer zo nodig en leek eigenlijk alleen nog voor individuele statistieken te spelen. Sparta kreeg genoeg ruimte in zijn aanvallen om wat te laten zien, maar naarmate de tweede helft vorderde zakten de percentages naar een bedenkelijk niveau, al kon Kaj Raterman met een aantal aardige acties nog de handen op elkaar krijgen. 

De grootste domper van de avond was niet zozeer de ingecalculeerde stevige nederlaag, maar het uitvallen van Lisa Kouwenberg. De blessuregevoelige topspits kwam raar terecht na een aanvalsactie en moest van het veld gedragen worden. De diagnose was een enorme tegenvaller: Kouwenberg heeft de achillespees gescheurd,

Volgende week wacht Sparta opnieuw een titelkandidaat. Dan komt Deetos (zaterdag, 19.00 uur) op bezoek in Het Anker in Westenholte.

Hoofdklasse B: Dalto-Sparta 33-16 (17-9). Topscorer Sparta: Kaj Raterman 4.