Volledig scherm
Marc Houtzager rijdt met Sterrehof's Dante goed uitslagen op het hoogste niveau. © digishots.nl

Springruiter Marc Houtzager doet uitstekende zaken in Wereldbeker

PAARDENSPORTMarc Houtzager beleefde een fantastisch weekeinde in het Noord-Spaanse La Coruna. Hij haalde ereplaatsen weg in de Grote Prijs en de wereldbekerwedstrijd.

In de Grote Prijs van het internationale vijfsterren concours werd Houtzager tweede met zijn merrie Sterrehof's Dante, een dag later eindigde de combinatie vijfde in de wereldbekerwedstrijd. Dat was de tweede opeenvolgende vijfde plaats van dit seizoen. Houtzager haalde tot nu toe bij drie optredens in de wereldbeker de barrage en staat er met het oog op de finale in Las Vegas uitstekend voor. Daarnaast sprong de ruiter 65.000 euro bij elkaar.

In het basisparcours met hindernissen tot 1.60 meter had de combinatie het nodige geluk, twee balken werden zwaar getoucheerd. Toch bleven ze wonderwel liggen. Houtzager deed een poging om de tijd van landgenoot Maikel van der Vleuten te verbreken, maar reed geen ideale wending naar de laatste oxer, die hem de teveel tijd kostte. Uiteindelijk was de combinatie bijna twee seconden langzamer dan winnaar Van der Vleuten en zijn Beauville Z.

Voorsprong

Door de vijfde plaats steeg Houtzager naar de zesde plaats in de WB-stand. Zeker van een plaats bij de beste 18 ruiters voor de finale is hij echter nog lang niet. Zijn voorsprong op de huidige nummers 18 is met nog zeven kwalificatiewedstrijden te gaan beperkt.

Houtzager rijdt sowieso nog de WB-wedstrijden in Basel en Amsterdam. ,,Om de finale te kunnen halen heb ik nog minimaal tien punten nodig, dus heb ik eigenlijk nog een prestatie nodig zoals vandaag.”