De Ster van Zwolle kan in 2020 weer gewonnen door een buitenlandse renner.
Volledig scherm
De Ster van Zwolle kan in 2020 weer gewonnen door een buitenlandse renner. © Foto Freddy Schinkel

Ster van Zwolle gaat in 2020 weer de grens over

WIELRENNENDe Craft Ster van Zwolle is in 2020 weer een internationale wedstrijd. Bij de bekendmaking van de internationale wielerkalender blijkt de opener van het Nederlandse wegseizoen de status van 1.2-klassieker te hebben gekregen, de laatste status onder de profkoersen. De wedstrijd is voorzien voor zaterdag 29 februari.

In de afgelopen drie edities koos organisator Jan van Ommen voor een plek op de nationale kalender om zo onder de paraplu van de topcompetitie te kunnen vallen, een reeks waarin hij zich verzekerd wist van tv-uitzendingen door Eurosport. Hij liet destijds echter al weten dat de 60-jarige editie van de Ster van Zwolle bij voorkeur luister bij gezet moest worden met een internationale status. Dankzij die statuur van 1.2-wedstrijd mogen er ook buitenlandse continentale teams deelnemen aan de ronde, waarmee de Nederlandse wielertop een grotere uitdaging krijgt om te winnen. De afgelopen editie kwam op naam van Coen Vermeltfoort.

Van Ommen organiseert ook nog mede de Salverda Omloop van de IJsseldelta voor vrouwen, die wedstrijd staat voor 6 juni op de kalender van de internationale wielerbond UCI.