Lauri Luijken verstuurt een pass namens Alterno in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FAST. Ploeggenoten Yvette Visser en Anna Zijl kijken toe.
Volledig scherm
Lauri Luijken verstuurt een pass namens Alterno in de met 3-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen FAST. Ploeggenoten Yvette Visser en Anna Zijl kijken toe. © Wout van Zoeren

Sterk Alterno legt FAST over de knie

De bravoure is terug bij Alterno. Na een moeilijk begin van het eredivisieseizoen hebben de Apeldoornse volleybalsters de stijgende lijn de laatste wedstrijden te pakken. Het leverde zaterdag tegen FAST ook tastbaar resultaat op: 3-1.

Op de derde seizoenszege van Alterno viel niets af te dingen. Behalve een wat mindere tweede set waren de Apeldoornse vrouwen thuis de baas over de fusieclub uit Gennep en Sint Anthonis, die voorheen onder de naam Flamingo’s door het leven ging. Na een zenuwachtig begin met een vlotte 1-5 achterstand nam Alterno zaterdag het heft in handen. Met sterke serviceseries van Moniek Jansen en Anna Zijl werd FAST overrompeld, wat tot ruime setwinst leidde: 25-12.

In de tweede set ging het dus wat minder en voerde coach William Klaver met Sanne Konijnenberg en Benthe Wismans voor Daphne Broekhuis en Jansen een dubbele wissel door. Het voorkwam niet dat FAST met 17-25 die set won. Broekhuis keerde voor de derde set terug in de ploeg. Daarin leek Alterno de buit snel op zak te hebben, maar op 24-20 werden drie setpoints gemorst. Met twee time-outs zette Klaver de puntjes op de i. Een blok van Wismans bracht de winst: 25-23.

In de vierde doorgang was de marge al snel veilig genoeg voor een ongewijzigd Alterno. Het was opnieuw Wismans die het winnende punt binnen sloeg en op 25-11 de wedstrijd uitmaakte. 

Alterno - FAST 3-1 (25-12, 17-25, 25-23, 25-11). Alterno: Luijken, Bröring, Broekhuis (Konijnenberg), Jansen (Wismans), Hietbrink, Zijl; Visser.