Volledig scherm
Geen feest voor Deventer in de eerste thuiswedstrijd. © Pim Bokhove

Strafcornerspektakel loopt verkeerd af voor Deventer hockeyers

De hockeyers van DHV hebben zich niet kunnen herstellen van de 6-1 nederlaag bij Baarn. Op eigen veld werd in de slotminuut verloren van het Oldenzaalse OHC Bully: 3-4.

Veel kansen vielen er niet te noteren in het eerste bedrijf. Alleen Deventer routinier Wijnand Went kreeg een grote kans. Van dichtbij haalde hij hard uit met de backhand: de keeper stopte. De daaropvolgende rebound ging naast.

De echte doelpogingen kwamen dan ook uit strafcorners in de eerste helft: twee voor Bully, drie voor Deventer. Beide teams benutten er eentje, bij rust was het dus 1-1.

Ook in de tweede helft nam het aantal kansen niet toe, in tegenstelling tot de strafcorners. Met name de bezoekers kregen er een hoop: zes stuks. ,,Je kan je afvragen of ze allemaal terecht werden gegeven'', klonk het retorisch uit de mond van trainer Thiemo Bruning.

Van de zes scoorde Bully er drie. De scheidsrechter kende er twee toe aan Deventer, die Reinout Saaltink beide wist te verzilveren. In de laatste tien minuten moest Deventer het met negen man doen, omdat twee spelers de gele kaart getoond kregen.

Vlak voor tijd konden de gasten dat overwicht benutten door pressie te spelen, wat resulteerde in een strafcorner. Die werd benut en was beslissend: 3-4.

Volgend weekend reist Deventer af naar HCM Arnhem.