Volledig scherm
Archieffoto. © Stock

Strafcornerspektakel loopt verkeerd af voor Deventer hockeyers

De hockeyers van DHV hebben zich niet kunnen herstellen van de 6-1 nederlaag bij Baarn. Op eigen veld werd in de slotminuut verloren van het Oldenzaalse OHC Bully: 3-4.

Veel kansen waren er niet te noteren in het eerste bedrijf. Alleen Deventer routinier Wijnand Went kreeg een grote kans in de eerste helft. Van dichtbij haalde hij hard uit met de backhand: de keeper stopte. De daaropvolgende rebound ging naast.

De echte doelpogingen kwamen dan ook uit strafcorners in de eerste helft: twee voor Bully, drie voor Deventer. Beide teams benutten er 1, waardoor de teams gingen rusten met 1-1.

Niet meer kansen

Ook in de tweede helft werden de kansen er niet meer op, in tegenstelling tot de strafcorners. Met name de bezoekers kregen er een hoop: zes stuks. "Je kan je afvragen of ze allemaal terecht werden gegeven", klonk het retorisch uit de mond van trainer Thiemo Bruning.

Van de zes scoorde Bully er drie. De scheidsrechter kende er twee toe aan Deventer, die Reinout Saaltink beide wist te verzilveren. In de laatste tien minuten moest Deventer het met negen man doen, omdat twee spelers de gele kaart getoond kregen.

Vlak voor tijd konden de gasten dat overwicht benutten door pressie te spelen, wat vlak voor tijd resulteerde in een strafcorner. Die werd benut, waardoor het scorebord drie goals voor Deventer weergaf en vier voor de bezoekers: 3-4.

Volgend weekend reist Deventer af naar HCM Arnhem.