Volledig scherm
Swol begint als nummer laatst van de eredivisie aan het nieuwe jaar. © Frans Paalman

Swol baalt van twintig tegentreffers tegen UZSC

WATERPOLOOpnieuw een forse nederlaag voor de waterpolosters van Swol 1894, die door UZSC naar 8-20 werden gespeeld. ,,Die twintig had niet gehoeven’’, vond Mieke van der Sloot. ,,Toch werd er bij vlagen goed gespeeld.’’

Zonder Rowan van der Huure, maar met de van een blessure teruggekeerde Elsah Nijdam een periode lang tussen de palen, lieten de gastvrouwen vooral in het tweede kwart zien dat er daadwerkelijk progressie wordt geboekt. Het Utrechtse bezoek werd in die fase op 3-3 gehouden en dat leidde tot tevredenheid op de Zwolse bank. 

,,Toen werd er keihard geknokt, werden de opdrachten goed uitgevoerd en waren we een waardige opponent. Natuurlijk duurt die fase te kort, maar het is prettig om te constateren dat de stapjes vooruit wel degelijk worden gezet’’, stelt Van der Sloot, die met haar team als hekkensluiter van de eredivisie aan het nieuwe jaar begint.

Vrouwen, eredivisie: Swol 1894 – UZSC 8-20. Scores: Elsemiek Sevenich 3, Judith Noordhuis 2, Ilse Glazenburg 2, Emma Spijkerman.