Volledig scherm
Ron van Spanje was afgelopen seizoen nog actief voor De Veluwe, dat niet meer in de eerste divisie zal spelen. © Maarten Sprangh

Tafeltennissers De Veluwe uit Apeldoorn stoppen in eerste divisie

Het eerste team van De Veluwe uit Apeldoorn zal komend seizoen niet actief zijn in de eerste divisie. De tafeltennisclub kan geen team op de been brengen dat zich kan meten met de tegenstanders op het een na hoogste nationale niveau.

De Veluwe speelde jarenlang op hoog niveau en deed dat de afgelopen seizoenen met een opmerkelijk samengesteld team, bestaande uit drie oudgedienden en een jong talent. Paul Haldan (54) heeft te kampen met fysieke ongemakken, terwijl Ron van Spanje (59) de wens had geen uitwedstrijden meer te spelen. 

Onverantwoord

Talent Lode Hulshof (16) heeft onderdak gevonden in Duitsland bij Borussia Düsseldorf. Het was daardoor sportief niet verantwoord verder te gaan in de eerste divisie, besloten bestuur en leden van de club.

„Het was onvermijdelijk dat de cracks een keer zouden stoppen en we zijn ze zeer erkentelijk voor hun prestaties in de afgelopen jaren”, zegt voorzitter Dolf Keizer van De Veluwe. „Het is zelden of nooit vertoond wat zij op hoge leeftijd hebben laten zien.”

Ambitieus

Het eerste team gaat uitkomen in de promotieklasse, al blijft de club volgens Keizer ambitieus. „We willen het liefst op een zo hoog mogelijk niveau spelen. Maar met de spelers die we nu tot onze beschikking hebben, is dat de promotieklasse.”

De vierde speler van het team, Jaap van Spanje (62), blijft actief bij de club om daar zijn werk bij de succesvolle jeugdafdeling voort te zetten.