Stijn de Ruijter wandelt met grote stappen door volleyballand. Van Side-Out naar Sudosa-Desto, en nu naar Dynamo.
Volledig scherm
Stijn de Ruijter wandelt met grote stappen door volleyballand. Van Side-Out naar Sudosa-Desto, en nu naar Dynamo. © Orange Pictures/Ron Jonker

Talent Stijn de Ruijter wil verder groeien bij Dynamo

VOLLEYBALJeugdinternational Stijn de Ruijter is de volgende nieuwkomer in de selectie van Dynamo. De lange man uit Zuidwolde (17) komt over van Sudosa-Desto uit Assen.

De Ruijter, speler van Jong Oranje, trainde al een jaar mee in Apeldoorn en heeft een uitstekend beeld gekregen van de club en de mogelijkheden. ,,Mijn ambitie is om zo hoog mogelijk te eindigen. Ik denk dat Dynamo hierin een goede groeifactor kan zijn”, zegt De Ruijter, 1.99 meter lang.

De Ruijter kwam op 14-jarige leeftijd bij Side-Out Slagharen al in het eerste team terecht. Hij speelde het afgelopen seizoen bij Sudosa-Desto op een hoger niveau, mede gesteund door voormalig Dynamo-spelverdeler Erik Noordijk. 

,,Zoals elk jong talent kan Stijn de Ruijter zich bij ons goed ontwikkelen. Bij Dynamo krijgen talenten de kans om te leren van oudere spelers en wedstrijden te spelen waarbij iets op het spel staat. Wij zijn een uitstekende club om spelers beter te maken”, stelt Wim Jonker, bestuurslid technische zaken van de Stichting Topvolleybal Dynamo.