Volledig scherm

Teleurstelling bij VVOG na late 1-1

HARDERWIJK - Een punt op bezoek bij FC Lisse, daar had VVOG-trainer Ed Engelkes toen hij eerder op de dag in de bus stapte, voor getekend. Uiteindelijk voelde de 1-1 toch als een lichte teleurstelling.

De gelijkmaker van Niels Buijs vlak voor tijd, na een hoekschop, poetste de voorsprong weg die VVOG enkele minuten daarvoor via Oussama Labari had verkregen. VVOG speelde met een man meer na een rode kaart voor Lisse-speler Tom Zoontjes, die eerder in het duel ook een strafschop miste.

,,Uit die overtalsituatie hadden we meer moeten hadden'', vond Engelkes. ,,Dat hebben we wel geprobeerd, bijvoorbeeld door de backs meer in de bal te krijgen, maar het is niet voldoende gelukt. Een inzet van Pernelly Biya werd ook nog van de lijn gehaald. Op dit niveau zijn dat details die wedstrijden beslissen.''

Met de start van VVOG, vier punten uit drie duels, toonde Engelkes zich daarentegen tevreden. ,,Als je ziet dat wij het moeten doen met veel jonge spelers en je vergelijkt dat met de budgetten die clubs om ons heen hebben, doen we het prima.''

Derde divisie:
FC Lisse - VVOG 1-1 (0-0). 83. Oussama Labari 0-1, 89. Niels Buijs 1-1. Rode kaart: 45. Tom Zoontjes (FC Lisse, 2xgeel). Bijzonderheid: 45. Tom Zoontjes (Lisse) mist penalty.