Volledig scherm
Loris Baz is met de Yamaha van Ten Kate Racing kandidaat voor een topklassering in het WK Superbike. © BSR Agency/Costanza Benvenuti

Ten Kate Racing met drie rijders in wereldkampioenschap

MOTORSPORTTen Kate Racing is in 2020 met drie rijders vertegenwoordigd in het wereldkampioenschap. De Fransman Loris Baz blijft de enige coureur in het WK Superbike.

Ten Kate en Baz staan sinds mei 2019 weer aan de start, nadat het team uit Nieuwleusen van Honda was overgestapt op Yamaha. Baz werd nog tiende in het kampioenschap.

In samenwerking met EAB Racing keert Ten Kate met Steven Odendaal (26, Zuid-Afrika) terug in het WK Supersport, waarin de formatie uit Nieuwleusen negen wereldtitels veroverde. Odendaal komt uit de Moto2.

In het WK Supersport start Glenn van Straalen (Hoogkarspel) voor EAB Racing Ten Kate. Hij krijgt onder meer te maken met Jeffrey Buis, die namens het Belgisch MTM met Kawasaki op de grid staat.

Het wereldkampioenschap Superbike begint traditiegetrouw op het circuit van Philip Island (Australië) in het weekeinde van 28 februari tot en met 1 maart. Hoogtepunt van het seizoen is de wedstrijd in Assen (17-19 april).