Volledig scherm
Motorcoureur Ismo ten Velde. Foto: Bert Kamp

Ten Velde nog in ziekenhuis

HOLTEN - Motorcoureur Ismo ten Velde (28) ligt nog steeds in het ziekenhuis. De Holtenaar, die bij het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) enduro afgelopen vrijdag in Harfsen een open bovenbeenbreuk en inwendige bloedingen opliep, is volgens zijn naaste familie nog niet in staat zelf te reageren op het ongeluk. Wel is volgens de familie de situatie stabiel, en zal Ten Velde als hij daartoe in staat is een reactie geven op het ongeval.

Ten Velde kwam in Harfsen, waar vrijdag en zaterdag naast het ONK ook de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap werd verreden, al vroeg in de ochtend in de eerste omloop ten val. Dat was nog voor de eerste proef van de dag, de zogeheten stortplaats. Voor zover bekend waren er geen ooggetuigen van het ongeval, maar volgens diverse bronnen is Ten Velde aan het schuiven geraakt met zijn motor door een boomwortel en daarna tegen een boom gebotst. Het is volgens diezelfde bronnen een eenzijdig ongeluk geweest, al hebben andere coureurs wél hinder ondervonden van de crash. Dit getuige de protesten bij de uitslag vrijdagavond. Ten Velde heeft namelijk een tijd op het circuit gelegen, totdat hij kon worden afgevoerd naar het Deventer Ziekenhuis. De dokter was echter snel ter plaatse, waardoor hij ter plekke al verzorgd kon worden. In het ziekenhuis werden later, naast de breuk, ook interne bloedingen vastgesteld.

Seizoen
Ten Velde begon als nummer vier in het klassement aan de wedstrijd, en had zodoende het podium dit jaar in de E3 klasse in zicht. Zijn seizoen lijkt nu ten einde. Er zijn in het kampioenschap namelijk nog maar drie wedstrijden te rijden tot aan de finale op 2 december. Tot overmaat van ramp voor Ten Velde wordt de finale, ook wel de kampioensrit genoemd, in 'zijn' Holten afgewerkt dit jaar.