Volledig scherm
© Thinkstock

Tennisweek bij Strokel in Harderwijk

HARDERWIJK - Van 18 tot en met 24 juli wordt er op de gravelbanen van Strokel volop getennist, als voor het tweede jaar het De Jong & Laan Nationaal Ranglijst Toernooi (NRT) plaatsvindt.

Het toernooi heeft één ster en hoewel het NRT-niveau tot vier sterren gaat, spreekt wedstrijdleider Manon Dersjant van een goede bezetting van het hoofdtoernooi. De hoogst geplaatste speler is Mattheo Knoop uit Staphorst. De nummer 62 van Nederland komt uit voor Meppeler LTC en doet mee aan het enkelspel. Harderwijker Jori Meulenbeld maakt voor de laatste keer zijn opwachting. Bij de dames hoopt Dersjant op de komst van Merel Hoedt. De ex-oranjespeelster (16) uit Best staat 58e op de nationale ranglijst, maar is onzeker door een blessure. Van de 32 spelers in beide schema’s zijn er 22 direct geplaatst, zes hebben een wildcard, waaronder Strokelaars Shanna Buitenhuis en Lourien Meulenbeld en vier komen uit het kwalificatietoernooi op maandag en dinsdag.

Het hoofdtoernooi (enkel en dubbel) wordt vanaf woensdag van 10.00 tot 17.00 gespeeld met de halve finales op zaterdag 23 en de finales op zondag 24 juli. Het open toernooi is de hele week in de avonduren. In totaal zijn er 312 deelnemers; zij spelen 431 wedstrijden.