Therese Klompenhouwer bewijst in Zuid-Korea dat ze met de beste mannen van de wereld mee kan komen.
Volledig scherm
Therese Klompenhouwer bewijst in Zuid-Korea dat ze met de beste mannen van de wereld mee kan komen. © Jan Houwers

Therese Klompenhouwer verbaast in masterstoernooi tussen de mannen

BILJARTENTherese Klompenhouwer heeft in Seoul zeer verrassend de tweede ronde van het lucratieve masterstoernooi driebanden bereikt. De Nijkerkse gaat strijden met de beste 24 deelnemers.

Klompenhouwer stond vrijwel haar hele partij laatste - er wordt gespeeld volgens een format waarbij vier spelers het tegelijk tegen elkaar - maar met een serie van zes caramboles knokte ze zich op het laatste moment terug in de wedstrijd.

Het is uitzonderlijk dat Klompenhouwer deelneemt aan een sterkbezet toernooi met alleen maar mannen. Klompenhouwer ontving recent ook al een uitnodiging voor de Lausanne Masters, later dit jaar. Ze is al jaren de enige vrouw die zich staande weet te houden tussen de mannen (UMB-98).

De oud-speelster van eredivisionist Bousema/Lochem zag eerder op de dag hoe oud-ploeggenoot Murat Naci Coklu de eerste kans op een plek in de volgende ronde miste. De huidige kopman van Bousema begon sterk aan zijn partij, maar zakte daarna weg en werd derde.  De Turk gaat vrijdag in de herkansing.