Volledig scherm
Nele Antonissen (l) is een van de dragende speelsters van Dalfsen, die niet zal terugkeren. © Kristian Giesen Fotografie

Tijdperk Dalfsen eindigt in stilte met verlies bij VZV

HANDBALDe handbalsters van Dalfsen hebben de uitwedstrijd bij VZV in 't Veld met 29-21 verloren. Dat betekent dat de ploeg van coach Monique Tijsterman als vierde eindigt in de eredivisie.

Het was voor Dalfsen de laatste wedstrijd onder de vlag van de Stichting Tophandbal Dalfsen. Vrijwel alle speelsters verlaten de club na dit seizoen, nu de stichting wordt opgeheven. Dalfsen was tussen 2011 en 2018 toonaangevend in de eredivisie, met een bekerkast vol prijzen. Breedtesportvereniging SV Dalfsen neemt nu het stokje over.

Behalve de derde plaats stond er niets op het spel in dit laatste duel in de play-offs. Het bestuur van SV Dalfsen heeft namelijk al aangegeven geen gebruik te maken van het Europese ticket waar de club recht op heeft, omdat dit financieel en sportief onhaalbaar is.

De club is nog druk bezig om een selectie samen te stellen voor het komende seizoen. Daarvoor houdt het donderdagavond de tweede en laatste selectietraining. SV Dalfsen denkt dat de plannen voor komend seizoen op korte termijn gepresenteerd kunnen worden.