Volledig scherm
© Jurrien Schuiringa

Toch nog EK-goud voor Bianca Roosenboom

HEERDE - Op de slotdag van het EK inline-skaten in Heerde is Bianca Roosenboom er op de valreep in geslaagd een gouden medaille te veroveren. Italië (zilver) en Frankrijk (brons) delven vrijdagavond op het wegonderdeel relay het onderspit tegen de Nederlandse vrouwenploeg.

En dat is een hele prestatie, aangezien die formaties rijdsters herbergen die dit toernooi in goede vorm verkeren, zoals Francesca Lollobrigida en Clemence Halbout. Desondanks is Nederland, met Roosenboom (Kampen), Irene Schouten, Manon Kamminga en reserve Elma de Vries (Meppel) in de gelederen, te sterk.

Voor de 26-jarige Roosenboom is de gouden medaille een enorme opsteker, aangezien de rijdster al lange tijd verre van fit is. Vanmiddag hoopt ze in Steenwijk opnieuw op het podium te staan, dan op de afsluitende marathon.

De Nederlandse mannen vallen op de relay ook in de prijzen. Alleen Frankrijk is net iets te sterk voor het trio Luc ter Haar, Crispijn Ariëns en Kay Schipper. Reserve Jordy Harink uit Rouveen ziet vanaf de kant hoe zijn teamgenoten beslag leggen op de zilveren plak.