Volledig scherm
Marc Houtzager was woensdag met Sterrehof's Dante succesvol in Aken. © digishots.nl

Topklasseringen voor Houtzager en Schuttert

PAARDENSPORTDe selectie voor het EK springen wordt binnenkort bekend en dat betekent dat de ruiters zich nog in de kijker kunnen rijden. De ereplaatsen voor Marc Houtzager (vijfde in Aken) en Frank Schuttert (derde in Valkenswaard) zullen wellicht helpen.

Houtzager lijkt met Sterrehof's Calimero wel een zekerheidje in de Nederlandse equipe. Hij kende een uitstekende start bij het CHIO in Aken. De Rouvener sprong met zijn merrie Sterrehof’s Dante twee keer foutloos in de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs. Door de vijfde plaats is Houtzager vrijwel zeker geplaatst voor dé GP van het jaar in de internationale springsport. Houtzager ontving 7000 euro aan prijzengeld.

In de kwalificatierubriek waren de hindernissen al opgetrokken tot een hoogte van 1.60 meter, internationaal een unicum. Dante leek er niet van onder de indruk en liet tweemaal alle balken liggen. Nadeel was dat de combinatie als tweede startte in de barrage, de acht combinaties die volgden wisten exact waar ze tijd konden winnen op Houtzager.

In de GP staat Houtzager voor een nog grotere uitdaging. De hindernissen in de majestueuze Aachener Soers zijn dan maximaal 1.70 meter hoog. Houtzager start donderdag met Calimero in de landenwedstrijd, als laatste test voor het EK in Rotterdam.

Schuttert

Frank Schuttert is met Lyonel D een outsider voor de EK-selectie. Hij kwam op het internationale concours voor jonge paarden in Valkenswaard niet tot twee foutloze omlopen in de finale voor achtjarige paarden. De Ommenaar maakte met Latina van het Avenhof één springfout in de barrage en werd derde. Die prestatie was goed voor 3750 euro en punten voor de wereldranglijst.