Volledig scherm
Angelique Hoorn is haar toppaard Brego R'N B kwijtgeraakt. © Martijn Bijzitter

Toppaard Brego R'N B van Angelique Hoorn verkocht

PAARDENSPORTNet op het moment dat amazone Angelique Hoorn is geselecteerd voor Indoor Brabant, kwam er een bod binnen op haar toppard Brego R’N B. De 13-jarige ruin is zondag verkocht en vertrekt deze week al naar de Verenigde Staten.

,,Hij stond bij mij om een keer verkocht te worden, dus helemaal onverwachts is het niet. Alleen, als het zo goed gaat hoop je dat je kunt blijven rijden. Ik keek uit naar het buitenseizoen met hem”, aldus de realistische amazone.

Met Brego stoomde Hoorn vanaf 2017 in pakweg anderhalf jaar tijd op naar de internationale top. Na haar zevende plek op het NK (2018) maakte de tweevoudig nationaal kampioene na jarenlange afwezigheid haar rentree in het Nederlands team. Hoorn verraste met het paard door zevende te worden in de vijfsterren GP van Dublin. Ook sprong de combinatie op de grote indoorconcoursen Jumping Indoor Maastricht en Jumping Amsterdam. In Maastricht werd ze met Brego tiende in de Grote Prijs.

Bondscoach Rob Ehrens was duidelijk gecharmeerd van het duo. Hij selecteerde Hoorn ook voor het derde en laatste grote indoorconcours Indoor Brabant. Over twee weken staat de voltallige wereldtop aan de start in Den Bosch.

Dat ze niet zou rijden werd al snel duidelijk, toen er begin deze week interesse kwam voor het paard van eigenaar en Hoorn’s goede vriend Arjen Vos. ,,Ik verwacht dat er een amateur op komt te zitten. Een vervelend moment is het wel, want ik verwachtte niet dat ik in Den Bosch mocht rijden.”