Volledig scherm
Opluchting bij Topvolleybal Zwolle, de mannen blijven in de eredivisie. © Frans Paalman

Topvolleybal Zwolle blijft in de eredivisie

Vraag niet hoe, maar Coniche/Topvolleybal Zwolle heeft zich verzekerd van een nieuw seizoen in de eredivisie. Het team rond coach Gerard van Vliet stelde zaterdag ondanks een pak slaag bij SSS (3-0) de plaats bij de beste zeven teams van de eredivisie veilig.

Op eigen kracht lukte het de Zwollenaren niet om de veilige haven binnen te varen. Na het verlies van de eerste set vocht de mannen rond Thijs van Noorden en Jelle Hilarius in Barneveld voor een kansloze zaak (25-20 25-15 30-28).

De Zwollenaren moesten daarna hopen op externe assistentie. Zaanstad kon Topvolleybal Zwolle niet meer achterhalen na de nederlaag bij Dynamo (3-0). Inter Rijswijk had dat nog wel voor elkaar kunnen krijgen. Maar Rijswijk, dat twee punten achterstand had, verspeelde een 2-0 voorsprong in sets tegen bekerfinalist Taurus: 2-3.

In Barneveld viel de Zwollenaren daarna een loden last van de schouders. Topvolleybal Zwolle mag zich in de kampioensgroep melden voor tien wedstrijden tegen de beste teams van het land. Maar het belangrijkste? Na de zomer is er nog steeds eredivisie volleybal in Zwolle.