Volledig scherm
Rick van Baar tijdens het duel tegen Lycurgus. © Frans Paalman

Topvolleybal Zwolle pikt een set mee tegen Lycurgus

Complimenten, en geen punten. Dat bleef donderdag voor Coníche/Topvolleybal Zwolle over na de wedstrijd tegen Lycurgus (1-3).

De Zwolse formatie kon in de eerste twee sets uitstekend meekomen met de landskampioen, die zondag in de Champions League werd uitgeschakeld door Maaseik. Dat leverde Topvolleybal Zwolle zelfs winst in de tweede set op (27-25) bij het derde setpoint.

In het tweede deel van de wedstrijd stelde Lycurgus wel orde op zaken, na 13-13 in de derde set werd de wedstrijd snel beslist (18-25 14-25). Middenman Rick van Baar zag dat het verschil tussen beide ploegen in die fase duidelijk was. ,,Zij zijn zoveel breder dan wij. We zaten er in de laatste set gewoon doorheen. Ik vind dat we wel een compliment verdienen voor de manier waarop we in de eerste sets hebben gespeeld.” 

De wedstrijd was een emotionele aangelegenheid door de aanwezigheid van Tobias Sybesma. De jonge volleyballer van VC Zwolle (11) weet dat hij niet lang meer te leven heeft, hij mocht de presentatie van de teams op de speelvloer meemaken.