Topvolleyballer Jelle Hilarius zit voor de tweede keer in zijn loopbaan met een elleboogblessure. Het is één van de redenen om te stoppen.
Volledig scherm
Topvolleyballer Jelle Hilarius zit voor de tweede keer in zijn loopbaan met een elleboogblessure. Het is één van de redenen om te stoppen. © Frans Paalman

Topvolleyballer Jelle Hilarius is uitgespeeld

VOLLEYBALJelle Hilarius stopt met topvolleybal. De Zwolse diagonaalspeler van Orion kampt met een elleboogblessure en wil zich komend seizoen richten op andere dingen, zakelijk en privé. ,,Ik ben absoluut blij met mijn carrière.’’

Hilarius (31) stapt in de afgelopen zomer na het einde van Topvolleybal Zwolle - dat uit de eredivisie degradeerde - over naar Orion in Doetinchem. Hij kan niet het volledige trainingsprogramma afwerken, maar hoopt in de kampioenspoule nog een rol van betekenis te kunnen spelen voor zijn team. ,,Mochten we de finale halen, dan kan de spuit er nog een keer in.’’ Orion won aan het begin van het seizoen al wel de Supercup.

Los van het fysieke aspect is Hilarius ook mentaal gezien toe aan verandering, als ondernemer in zonne-energie. Hij kijkt terug op een loopbaan met een landstitel bij Landstede Volleybal (2013) en avonturen in Duitsland (Düren), Finland (LiigaSarkat) en Roemenië (Baia Mare).