Christian Lucas zit zonder club na de afmelding bij KV Apeldoorn.
Volledig scherm
Christian Lucas zit zonder club na de afmelding bij KV Apeldoorn. © Martijn Bijzitter

Trainer Christian Lucas ziet af van functie bij KV Apeldoorn

KORFBALChristian Lucas ziet af van het trainerschap bij KV Apeldoorn. De coach van KIOS Ruinerwold zou het stokje overnemen van Johannes van den Berg.

De reden voor de afmelding van Lucas is dat KV Apeldoorn in de huidige omstandigheden niet kan voorzien in de juiste randvoorwaarden en faciliteiten.

Alexander Engelman, voorzitter van de technische commissie: ,,Het heeft niets met financiën te maken. Het is met name de organisatie om de korfbal heen. Dan moet je denken aan fysiotherapie, het vervoer van spelers en de technische analyse van het spel. Daar kunnen we nu geen beroep op doen. De teammanager stopt er ook mee. Deze randvoorwaarden voor een hoofdtrainer krijgen we in de huidige omstandigheden niet voor elkaar. Daar heeft corona een belangrijke rol in. Christian Lucas heeft gezegd dat als dat ontbreekt dan is er te weinig basis om goed van start te gaan. Het is jammer dat hij de keuze maakt maar ik heb er alle begrip voor.”

Engelman gaat met de TC op zoek naar een nieuwe trainer. ,,De eerste focus blijft zijn om dat intern binnen KV Apeldoorn op te lossen. Er zijn een aantal opties.’’

Bij KV Apeldoorn vertrekt naast Lissa Dibbink en Renee Havenaar (Unitas) ook Boaz Heijink. Het talent, dat de een voorselectie van Jong Oranje 17 haalde, vertrekt naar KV Wageningen.