Volledig scherm
Dick Jaspers. © Johan Wouters / Pix4Profs

Trio ‘Achterhoekers’ naar achtste finale in Vietnam

WB DRIEBANDENDick Jaspers en Eddy Leppens hebben de achtste finale bereikt van het wereldbekertoernooi driebanden in Vietnam. De ploeggenoten van HCR Prinsen uit Haarlo wonnen allebei hun drie groepswedstrijden. 

Murat Naci Coklu begon de dag met een nederlaag. Maar de kopman van Bousema/Lochem zorgde er met twee overwinningen toch nog voor dat hij zich bij de laatste zestien schaarde.

Imponeren

Leppens imponeerde van het drietal het meest, door zijn zege op landgenoot en tweevoudig wereldkampioen Merckx. Met een serie van vijftien caramboles draaide hij de partij volledig om,. Die was tot dan toe in handen van Merckx . Tegen de Vietnamees Nguyen (40-20) en de Nederlander Van Beers (40-26) had hij het veel makkelijker.

Jaspers hoefde zich alleen tegen de Koreaan Kang echt in te spannen (40-38). Op een achterstand van 26-36 kwam hij met een serie van elf caramboles op het juiste moment terug. Waarna hij de Deen Carlsen (40-10) en de Costa Ricaan Tellez (40-7) vermorzelde.

Glansrijk

Coklu moest allereerst zijn laatste partij winnen, tegen de Italiaanse tweevoudig wereldkampioen Zanetti. Met 40-21 slaagde hij glansrijk. En dat bleek later genoeg om door te gaan. Coklu begon de dag met een nederlaag tegen de Vietnamees Minh, waardoor hij een slechte uitgangspositie had. Daarna versloeg hij de Koreaan Kim (40-36).