Julian Veldman en Ondrej Cermak zweven door de lucht in Oss. De wereldtitel ging in rook op voor de coureur uit Kampen en zijn Tsjechische bakkenist.
Volledig scherm
Julian Veldman en Ondrej Cermak zweven door de lucht in Oss. De wereldtitel ging in rook op voor de coureur uit Kampen en zijn Tsjechische bakkenist. © Orange Pictures / Gerard Spaans

Uitgerekend in Oss beleeft zijspancoureur Veldman uit Kampen zijn slechtste WK-weekend

Het had een schitterende ontknoping van het WK moeten worden, maar de spanning vooraf was groter dan de spanning in de wedstrijd. Hoewel Julian Veldman uit Kampen de rode nummerplaat als leider van het WK op zijn motor had, was hij eigenlijk geen moment vooraan in de GP van Oss te  vinden. Het minste weekend beleven als de wereldtitel op het spel staat, dat is op zijn zachtst gezegd onhandig.

 1. Dubbelrol moet Joris Berkhout bij Dynamo klaarstomen voor het buitenland en Oranje
  PREMIUM
  eredivisie volleybal

  Dubbelrol moet Joris Berkhout bij Dynamo klaarsto­men voor het buitenland en Oranje

  Joris Berkhout volgde dit seizoen Freek de Weijer op als eerste spelverdeler bij de volleyballers van Dynamo. Daarnaast prijkt vanaf het begin van de competitie ook nog eens de aanvoerdersband om de bovenarm van de man die een paar jaar geleden nog bij de reserves van Zaanstad in de eerste divisie uitkwam. Een dubbelrol die de 22-jarige inwoner van het Noord-Hollandse Warmenhuizen met vallen en opstaan aan het leren is.
 2. Bike Academy zorgt voor doorbreken van regionale talenten in navolging van Puck Pieterse
  PREMIUM
  Mountainbike

  Bike Academy zorgt voor doorbreken van regionale talenten in navolging van Puck Pieterse

  De Bike Academy Apeldoorn draait op volle toeren. Tijdens het NK mountainbike in oktober werden drie gouden plakken gescoord en acht top tien plaatsen. Een deel van de renners is inmiddels ook succesvol in de veldritcompetitie. Puck Pieterse toont haar gezicht wekelijks bij de wereldtop van het veldrijden en ook Yaël Plas en Jelte Jochems komen er aan. Vijf vragen aan één van de drijvende krachten achter dit succes, trainer Han ten Hove uit Apeldoorn.