Volledig scherm
Sfeer was er voldoende in de Meeuwen-hal. © Marco Jansen

Unitas superieur in derby bij De Meeuwen

KORFBALDe korfballers van Unitas hebben met overmacht de derby van De Meeuwen gewonnen. De Harderwijkers liepen halverwege de eerste helft weg naar 11-14 en maakten in de tweede helft korte metten met de thuisploeg: 16-28.

In de afgeladen Meeuwen-hal had de spanning de eerste minuten vat op beide ploegen. Pas na drie minuten brak Daniël van Munster de ban met een afstandsschot. De Meeuwen hield in het vervolg het initiatief in de score, met name door Van Munster en Dorinda Kleijer: 7-5.

Na een time-out kwam Unitas voor het eerst aan de leiding via Mike van Boven: 7-8. De Meeuwen was het even kwijt in het vak van Romy Bijsterbosch en Unitas liep uit naar 10-12. Met een dubbelscore zorgde Mike van Boven voor een verschil van vier treffers.

Na rust had Unitas de controle over beide Puttense vakken en werd de voorsprong gestaag uitgebouwd door Thomas Hoekstra en Lara Kreikamp: 12-19. De Meeuwen probeerde van alles, coach Stoffelsen bracht een aantal invallers, maar alleen Kleijer bleef de korf vinden.

Bij Unitas kwam iedereen tot scoren, ook invaller en oud-Meeuwenspeler Leroy Meyers. Topscorer Sarah van der Meer zorgde met haar zesde treffer voor een marge van tien treffers (16-26), Ineke de Boer was de laatste schutter aan Harderwijkse kant.

Overgangsklasse B: De Meeuwen - Unitas 16-28 (11-14). Scores De Meeuwen: Daniël van Munster 4, Dorinda Kleijer 4, Renske Arendsen 2, Kevin IJzerman 2 (1), Romy Bijsterbosch 2, Noah Bijsterbosch, Esra Ruysink.  Scores Unitas: Sarah van der Meer 6, Mike van Boven 5 (2), Thomas Hoekstra 5, Lara Kreikamp 4, Sabine Verhoef 3, Ineke de Boer 2, Mark Kreikamp, Daan Reijgersberg, Leroy Meyners.