Volledig scherm
Unitas kan aanleggen voor een schot tegen Wit-Blauw. © Marco Jansen

Unitas verstevigt eerste plaats met zege tegen Wit-Blauw

KORFBALDe korfballers van Unitas versloegen Wit-Blauw uit Kampen met enige moeite: 27-23. Oud-Unitasser en Wit-Blauw trainer Marc Houtman kon zijn oude club ondanks een spannende fase bij 21-18 niet laten struikelen.

Omdat concurrent DOS gelijkspeelde gaan de Harderwijkers riant aan de leiding in de overgangsklasse met drie punten voorsprong op de achtervolgers.

De wedstrijd ging tot 2-2 gelijk op, waarna Mark Kreikamp met een dubbele score voor het eerste verschil zorgde: 5-3. Wit-Blauw kon daarna tot 6-5 in het spoor blijven. Daarna kregen de bezoekers steeds meer moeite met het strakke verdedigen van Unitas. Thomas Hoekstra, Ineke de Boer en Daan Reijgersberg met een one-hander zorgden voor een duidelijke marge: 9-5.

Wit-Blauw wist echter door hard werken en geduldig rond te spelen in het spoor te blijven tot 9-7. Unitas hield in de aanval meer over en vergrootte de marge weer naar vier goals: 12-8. Aan het eind van de eerste helft gaf de scheidsrechter de thuisploeg twee strafworpen en invaller Jesse Aartsen zorgde voor de 17-11 ruststand.

In de tweede helft begonnen de bezoekers sterk (17-13), maar Jesse Aartsen en Reijgersberg hielden de marge voor de thuisclub comfortabel: 21-16. Doordat Wit-Blauw verdedigend de zaken na rust beter voor elkaar had, kwam Unitas toch nog in de knel. Het was te danken aan sterk verdedigend werk van het eerste aanvalsvak dat Wit-Blauw niet dichterbij kwam. Bij 21-18 hadden beide ploegen elkaar in de tang en zorgde een ‘buzzerbeater’ van Sabine Verhoef voor opluchting bij de thuisploeg.

Voor Wit-Blauw begon de tijd te dringen en toen de bezoekers uit Kampen een strafworp misten en Mike van Boven zo’n buitenkansje wel benutte, was het pleit beslecht: 25-20.

Overgangsklasse B: Unitas - WIt-Blauw 27-23 (17-11). Scores Unitas: Mike van Boven 5, Jesse Aartsen 4, Sabine Verhoef 3, Mark Kreikamp 3, Lara Kreikamp 3, Thomas Hoekstra 3, Daan Reijgersberg 3, Ineke de Boer 2, Thomas Jongma.