Volledig scherm
Bij de afsluitende tijdrit in Roosendaal stelde Anna van der Breggen de derde plaats in het eindklassement van de Ladies Tour veilig. © Cor Vos

Van der Breggen tevreden met derde plaats in Ladies Tour

Anna van der Breggen wist op de slotdag een podiumplek veilig te stellen in de Boels Ladies Tour. Ze verliet tevreden de belangrijkste etappekoers van Nederland.

In Roosendaal – waar een individuele tijdrit de ronde besloot – keek ze tevreden terug. En toonde zij zich van een sociale kant. ,,Ik sta hier wel met dubbel gevoel, want door Lucinda Brand haar val schuif ik nu door. Ik had er ook vrede mee kunnen hebben, als zij op het podium zou staan. Ik voelde me elke dag verbeteren na mijn hoogtestage en rijd nu tot het WK geen wedstrijden meer.”

Ze moest in de tijdrit 32 seconden toestaan op winnares Annemiek van Vleuten en zag Ellen van Dijk tien tellen voor haar eindigen. ,,Ik hoop natuurlijk dat de uitslag van de tijdrit op het WK anders gaat zijn, maar als er stuivertje gewisseld wordt tussen Ellen, Annemiek en mij in de uitslagen, dan wisselen zij telkens en sta ik als tweede op het podium. Ik heb me via een hoogtestage voorbereid op het WK en hoop dat de vorm blijft stijgen richting Innsbruck.”

Haar team was succesvol in de etappekoers en dat stemde haar tevreden. ,,Ik heb een leuke ontspannen week achter de rug met de ploeg. Heb de sprint helpen aantrekken voor Amalie Dideriksen en genoten van de laatste week met Megan Guarnier. Met drie ritzeges voor ons team, de winst in het ploegenklassement en deze derde plek in de eindstand kunnen we tevreden zijn. Ik had graag de Limburg-etappe gewonnen, maar het zat er niet in. Maar over mijn vorm ben ik dik tevreden. We kregen Annemieks ploeg op zaterdag wel aan het wankelen, maar haarzelf niet. En toen waren de mogelijkheden eigenlijk op. Vervolgens komt het in een tijdrit niet op de ploeg maar op de individuele rensters aan. En was zij de beste."