Volledig scherm
Philip van der Poel, de nieuwe trainer-coach van Swol 1894. © Swol 1894

Van der Poel nieuwe hoofdcoach van mannen Swol 1894

WATERPOLODe ambitieuze herenselectie van Swol 1894 wordt komend seizoen getraind door Philip van der Poel. De voormalige assistent van John Uittenhout heeft een tweejarig contract getekend, met een optie voor een derde jaar.

Van der Poel, een Fries, kwam in de zomer van 2018 naar Zwolle en werd assistent-trainer vanwege een zware blessure. Na het aangekondigde vertrek van Uittenhout werd in meerdere gesprekken tussen de waterpolocommissie en Van der Poel een akkoord over samenwerking bereikt.

Daarmee staat Van der Poel (33) voor het eerst als eindverantwoordelijke voor een selectie. Bij zijn vorige verenigingen SGHA, BZC Brandenburg en TriVia was hij behalve speler ook trainer voor de jeugd. Bij TriVia in Groningen was Van der Poel een half jaar trainer-coach van de damesselectie. ,,Ik ben blij met zo’n fantastische kans bij een mooie vereniging met zo’n toffe groep mannen en heb enorm veel energie om aan de slag te gaan.” 

De plaats van Van der Poel als assistent wordt ingevuld door Sebastiaan Germers, oud-speler van het eerste herenteam. De staf heeft de huidige teammanager Jouke de Vries verleid om nog een seizoen door te gaan.

De uitdaging voor Van der Poel zal zijn om het eerste team naar de eerste klasse te leiden, Swol werd afgelopen seizoen tweede in de tweede klasse.