Volledig scherm
Start van de wedstrijd in Arnhem. © Nico van Leeuwen

Van der Vlist tweede op EK motorcross

De Apeldoornse Shana van der Vlist heeft in Arnhem gedaan wat ze moest doen, winnen. Het bleek uiteindelijk net niet genoeg om het goud te pakken op het EK motorcross voor vrouwen. Toch overheerste tevredenheid.

Natuurlijk wist de 20-jarige Van der Vlist met ‘artiestennaam’ The Little Bitch, dat het schier onmogelijk zou zijn om nog 31 punten goed te maken op de Duitse Stephanie Laier. Daarvoor waren haar resultaten in Denemarken en Duitsland te slecht geweest. Winnen op haar eigen trainingsbaan was het enige wat ze kon doen en dat deed ze. In de kwalificatierace zette ze gelijk de snelste tijd neer met een vierde plek voor de Duitse. Zondag in de eerste manche duurde het lang voordat ze in de winnende positie kwam. ,,Ik had een iets mindere start dan Lynn Valk en vloog ook op dezelfde plek twee keer uit de baan. Ik kon gelukkig snel weer verder en wist dat ik gewoon sneller was dan Lynn. Zij ligt derde in de EK-stand, dus het was zaak om geen gekke dingen te doen. Twee ronden voor het einde ging ik haar voorbij.’’ In de tweede manche ging het iets gemakkelijker. Ook daarin won de Apeldoornse. ,,Meer kon ik niet doen vandaag en twee op het EK, daar had ik aan het begin van het seizoen voor getekend.’’

Broer Freek is zaterdag tijdens de GP van Letland hard ten val gekomen. Het resultaat: schouder uit de kom. Opnieuw pech voor de Apeldoorner, die na een seizoen vol pech juist weer op weg leek naar mooie resultaten in de WK-cyclus. 

  1. Voorwaarts treft landskampioen en Witkampers debuteert in hoofdklasse
    sportagenda

    Voorwaarts treft landskampi­oen en Witkampers debuteert in hoofdklas­se

    De handbalsters van Voorwaarts nemen het zaterdag in de eredivisie op tegen landskampioen VOC en de gepromoveerde voetballers van Diepenveen treffen zondag bij de rentree in de derde klasse het naburige Helios. En hoe brengen de vrouwen van Witkampers het ervan af bij hun debuut in de hoofdklasse? Zie hieronder wat het komende sportweekend nog meer te bieden heeft, in de regio's Deventer/Salland/Zutphen en de Achterhoek.