Volledig scherm
Marije van Hunenstijn in actie op de 100 meter in het Noorse Sandnes. © Orange Pictures / Bjorn Paree

Van Hunenstijn tevreden ondanks foute estafettewissel

AtletiekIn het Noorse Sandnes is Nederland vierde geworden in de eerste divisie bij het Europees kampioenschap atletiek voor landenteams. Namens Nederland leverden Marije van Hunenstijn en Emma Oosterwegel goede prestaties.

De Apeldoornse Van Hunenstijn kwam vrijdag en zaterdag in actie op de 100 meter. Zowel in de serie als de finale liep ze een tijd van 11.63 seconden, wat goed was voor de overwinning. 

De 24-jarige Van Hunenstijn maakte ook deel uit van het estafetteteam op de 4x100 meter. Juist bij dit onderdeel, waar Nederland topfavoriet was, ging het mis bij de derde wissel tussen Jamile Samuel en Naomi Sedney. ,,Ik liep als tweede en we hadden een mooie voorsprong. Het is dan balen dat het misgaat bij de laatste wissel en we daardoor elf punten hebben laten liggen.”

Voor de Deventerse Emma Oosterwegel was het de eerste keer dat ze uit mocht komen voor het Nederlandse team. De meerkampster deed mee op haar sterkste onderdeel: het speerwerpen. Met een afstand van 52.27 meter werd ze vijfde. 

Van de elf deelnemende landen eindigde Nederland uiteindelijk als vierde, nadat de punten van alle veertig onderdelen bij elkaar waren opgeteld. Daarmee hebben ze zich kunnen handhaven in de eerste divisie. Winnaar Portugal promoveert naar de Super League.