Volledig scherm
Daniël van Munster verloor het plezier in korfbal en wil dat bij De Meeuwen als speler en als trainer terugkrijgen. © Bram van de Biezen

Van Munster vindt in Putten het heilige vuur terug

KORFBALAls speler heeft hij de inspiratie van een nieuwe omgeving en De Meeuwen heeft er met hem een trainer bij. De komst van Daniël van Munster naar Putten is een win-winsituatie voor de Veenendaler en de korfbalclub.

Daniël van Munster (27) was al tien jaar vaste kracht bij SKF toen het heilige vuur doofde. ,,De sfeer in de groep was goed, maar ik kreeg de laatste jaren minder spelplezier. Ik werd wat kilo's zwaarder en de 'mindset' was niet goed meer."

Van Munster was in gedachten al bezig met zijn afscheid op prestatieniveau, toen Tom Stoffelsen in januari namens De Meeuwen een lijntje uitgooide. ,,Hij vroeg of ik interesse had in Putten te komen spelen. Ze zochten twee versterkingen en ik ben samen met Kevin IJzerman het gesprek aangegaan."

Merendeel goals

,,Kevin is 28, komt van OVVO en ik heb bij SKF twee jaar met hem samengespeeld. Toen namen we beiden het merendeel van de doelpunten voor onze rekening. Kevin in het ene vak en ik in het andere."

Hoewel dat al even geleden is, verwacht Van Munster dat hij bij De Meeuwen een belangrijke bijdrage kan leveren. ,,Na jaren bij dezelfde club ben ik toe aan een andere omgeving, om weer volle bak te kunnen gaan. Toen ik in februari de keuze maakte, ging er een knop om en daarna speelde ik veel vrijer. Ik ging weer twee keer per week naar de sportschool en de korfbaltraining. Het was een goed veldseizoen en we zijn als team kampioen geworden in de overgangsklasse. Een leuke afsluiting.”

Trainerschap

Was De Meeuwen niet gekomen, dan was de leerkracht in het basisonderwijs op een lager niveau gaan spelen, met de focus op het trainerschap. Onverwacht werd hij daar in juni in Putten ook voor gevraagd.

,,De Meeuwen zocht een trainer voor de A-junioren en kwam bij mij. Het is een talentvolle groep. We zijn met drie trainers, op donderdag ben ik verantwoordelijk. Bij mij gaat spelen voor, als een wedstrijd tegelijk met de selectie is, pakken de andere trainers het op."

Veel potentie

Van Munster wil een rol van betekenis spelen. De Meeuwen, dat morgen het veldseizoen in de overgangsklasse begint, kent hij vooral als tegenstander. ,,Ik heb de laatste jaren vaak met SKF tegen De Meeuwen gespeeld. Vaak wonnen we thuis, maar verloren we uit. Het niveau is gelijkwaardig, bovenkant overgangsklasse. Maar ik denk dat er in deze jonge ploeg veel potentie zit. Met mijn 27 jaar ben ik één van de oudsten.”

Zijn schot is zijn kracht, maar een specifieke rol als spits hoeft van hem niet per se. ,,Ik ben het best bij veel balcontacten, zodat ik tot veel pogingen en goals kom. Bij SKF maakte ik er het laatste halfjaar zes of zeven per duel. Maar ik kan me ook wegcijferen voor vakgenoten.”