Volledig scherm
Als Kwiek de eredivisie haalt, zal Tonio van Rhee op het hoogtepunt stoppen bij de Sallandse handbalsters. © Kristian Giesen

Van Rhee vertrekt bij handbalsters Kwiek

HANDBALTonio van Rhee stopt aan het einde van het seizoen als trainer en coach van de handbalsters van Kwiek. De Raaltenaar wil meer van zijn vrije tijd samen met zijn gezin genieten.

,,We betreuren zijn besluit, maar respecteren het,” reageert Kwiek-voorzitter Michel Rabelink. ,,Tonio heeft een grote staat van dienst binnen onze vereniging en we zijn hem veel dank verschuldigd. Als bestuur gaan we zeer spoedig in overleg met alle betrokkenen over hoe en met wie we de positie van hoofdtrainer gaan invullen.”

In februari van dit jaar stapte Van Rhee als hoofdcoach in bij Kwiek na het vroegtijdige vertrek van Jan Majoor. Dit seizoen is de ploeg nog steeds ongeslagen in de eerste divisie en heeft halverwege de competitie al een voorsprong van zeven punten op de naaste achtervolgers. De stap naar de eredivisie lijkt de club bijna niet meer mis te kunnen lopen. ,,Ik ga er de komende maanden alles aan doen om met het complete team die promotie te bewerkstelligen,” laat Van Rhee weten.