Volledig scherm
© Thinkstock

Vechtsportgala komt naar Apeldoorn

APELDOORN - In de sporthal van de Apeldoornse omnisportvereniging WSV vindt zaterdagavond het vechtsportgala Battle Events plaats. Het evenement, voor kickboksen en Mixed Martial Arts (MMA), bestaat uit ruim twintig wedstrijden.

Abdeluihed Mouhdad
Een van de hoofdpartijen is een A-klassegevecht tussen Apeldoorner Abdeluihed Mouhdad en Koike Hess uit Bunschoten. Andere local heroes die, onder voorbehoud, in actie komen zijn onder meer Omar Baqi en Can Celik. Bij de vrouwen probeert Seyma Bayindir de lokale eer hoog te houden.


Apeldoorn
Battle Events is een initiatief van ringspeaker Tom Wesselink uit Beekbergen. Eerder dit jaar organiseerde hij het evenement al eens in Arnhem en Amersfoort. “Ik wilde dit ook in Apeldoorn doen, omdat daar op het gebied van vechtsport niets is”, zegt Wesselink. “Met Pro Sport Centrum, Bora Gym en Beast of the East zijn er drie grote sportscholen met een eigen vechtersstalletje, maar er is niet één groot evenement. Dat kan toch niet?”


500 toeschouwers
Op het complex van WSV is plaats voor ongeveer vijfhonderd toeschouwers, meldt Wesselink. Het voorprogramma start om 18.30 uur. Het officiële gedeelte duurt ongeveer van 19.00 tot 23.30 uur. Reguliere kaarten kosten in de voorverkoop 25 euro en zijn te verkrijgen via de deelnemende sportscholen en battleevents.com.